14 Temmuz 2017 Cuma

Hyundai i30 N


Hyundai, i30 ailesine yatırım yapmaya kararlı gibi görünüyor. Bu ailenin ilk Fastback seçeneğinin ardından şimdi de en sportif versiyon olan i30 N tanıtıldı. Aracın teknik verileri, tahmin edileceği gibi dikkat çekici.


Tasarıma bakıldığında daha agresif görünüm sunan ön tampon, splitter, yan etekler siyah renkli yan aynalar, 18 inç çaplı jantlar, üçgen stop lambası entegre edilmiş spoiler, difüzör, daha sportif tasarımlı arka tampon ve çift egzoz çıkışı gibi detaylar sunan i30 N bu konuda isteneni verebiliyor.

4 mm alçaltılan gövdeye sahip olan otomobil, Performans Paketiyle 19 inç çaplı jantlar, Pirelli P Zero lastikler, kelebek valfli egzoz sistemi, kırmızı renkli kaliperler, daha büyük fren diskleri ve limitli kaydırmalı diferansiyele kavuşuyor.


İç mekanında büyük değişiklikler bulunmayan otomobilin ön koltukları daha geniş yan desteklere ve ayarlanabilir alt desteğe kavuşurken mavi renkli dikiş iplikleri deri yüzeylerde dikkat çekiyor. Otomobilin sahip olduğu sürüş modları da direksiyon simidine eklenen iki düğme kullanılarak seçilebiliyor.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli bir motor bulunan i30 N, 250 beygir güç, 353 Nm tork üretebiliyor. Performans Paketi ile birlikte güç 275 beygire ulaşırken tork değişmiyor. 6 ileri vitesli, manuel şanzımanla donatılan ikilinin maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış. 0-100 km/s deparlarıysa sırasıyla 6.4 ve 6.1 saniye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder