25 Temmuz 2017 Salı

Jaguar XJR575


Jaguar son zamanlarda sportif modellerine ağırlık vermeye başladı. Markanın büyük sedan modeli XJ de tazelenirken en çok dikkat çeken olay bu araca eklenen yüksek performanslı seçenek oldu.


Artık farklı gövde renkleriyle alınabilen XJ ailesinde 10 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran ve yeni güvenlik yardımcıları sunulurken asıl sürpriz XJR575 modeli oldu. Bu araca özel iki gövde rengiyle alınabilen XJR575, daha agresif görünen ön tamponi, yan etekler, mat siyah trim panelleri, kırmızı kaliperler, ek hava çıkışlarına sahip kaput ve 20 inç çaplı jantlar gibi detaylara sahip.


Dışarıda olduğu gibi iç mekanda da 575 logoları sunan aracın koltukları daha yüksek yan desteklere sahipken metal pedal seti de standart donanımda. Bu versiyonun sadece kısa aks mesafesiyle sunulduğunu da belirteyim.


Kaput altında görev yapan tanıdık motor 5 litre hacimli ve kompresör beslemeye sahip bir V8. 575 beygir güç, 700 Nm tork üretebilen üniteyle 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.4 saniye olurken maksimum sürat 300 km/s.

1 yorum: