23 Temmuz 2017 Pazar

Lotus Evora GT430


Lotus modellerinin giderek hafiflemesi şaşılacak bir şey değil. Sonuçta firmanın üretim anlayışı hafifletme üzerine kurulmuş. Coupé modellerden Evora'nın GT430 versiyonu da ağırlık azaltılmasını ek güçle birleştirmiş.

Agresif görünümlü bir gövde kitine sahip olan otomobilin ön tamponunda bulunan hava girişleri daha sportif bir duruşa kavuşurken splitter, genişletilmiş yan etekler, açısı ayarlanabilen spoiler, önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlar, daha büyük arka hava çıkışları, difüzör ve merkezi egzoz çıkışı detayları tamamlıyor.


Diğer kardeşlerinde olduğu gibi iç mekanı sade bir tasarıma sahip olan aracın karbon fiber koltukları deri ve Alcantara döşemeye sahipken aynı malzemeler direksiyon simidi ve ön konsolda da görülebiliyor.

Ağırlığı, sıvılar dahil 1.299 kg olan araçta görev yapan 3.5 litre hacimli v6 motor, kompresör besleme yardımıyla 435 beygir güç, 440 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 3.8 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 305 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder