1 Temmuz 2017 Cumartesi

Porsche 911 GT2 RS


Porsche'den beklenen haber sonunda geldi. Alman üretici, bugüne kadar ürettiği, yola çıkma izni olan en güçlü 911 modelini tanıttı. Aracın hafifletilmesi sayesinde inanılmaz performans verilerine kavuşulmuş.

Otomobilin farklı yapısı daha ilk bakışta dikkat çekiyor. Yenilenen ön tamponda daha büyük hava girişleri ve splitter bulunurken bagaj kapağına hava girişleri eklenmiş. Ön çamurlukların üzerinde yer alan hava kanalları aerodinamik yapıyı iyileştirirken jantlar önde 20, arkada 21 inç çaplı.


Arka bölümünde de ek hava çıkışlarına sahip tampon kullanılan otomobilin titanyum egzoz sisteminde iki çıkış bulunuyor. Daha çok hava girişine sahip kaputun üzerinde, biri küçük diğeriyse devasa boyutlarda iki spoiler mevcut. Altta yer alan difüzör de yere basma kuvvetini artırıyor.

İç mekanında sadelik hakim olan otomobilin karbon fiber iskeletli koltukları ve arkada yer alan takla kafesi GT2 RS'in imzası. 1.470 kg ağırlığa sahip olan araç Weissach paketiyle alındığında gelen magnezyum jantlar ve karbon fiber parçalarla bu seviye 30 kg aşağıya çekilebiliyor.


Gelelim GT2 RS'in motoruna. 3.8 litre hacimli Boxer ünite çift turbo beslemeye sahip ve 700 beygir güç, 750 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla arka aksa aktarılan güç 0'dan 100 km/s sürate 2.8 saniyede ulaşmaya ve 340 km/s maksimum sürate izin veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder