13 Ağustos 2017 Pazar

Mitsubishi Xpander


Mitsubishi'nin Asya pazarlarında sunduğu modellere bir yenisi eklendi. Şık bir MPV olan Xpander, crossover modellere olan benzerliğiyle genç ailelere yönelik bir araç olmaya çalışıyor.

Genel anlamda köşeli hatlara sahip olduğu söylenebilecek aracın heybetli duran ön kısmında farların üçe bölündüğü görülebiliyor. Kısa bir kaputa sahip olan modelde pek de büyük sayılamayacak lastik ve jant kombinasyonları kullanılmış.


Hem kapı kolları hem de yan etekler seviyesinde karakter çizgilerine sahip olan MPV, D sütununda bulunan ince siyah parçayla bagaj kapağına bağlanıyormuş gibi görünüyor. İddialı tasarıma sahip olan arka kısımda da büyük sayılabilecek stoplar dikkat çekiyor.

Üç sıra koltuğa sahip olan otomobilin ön bölümünde sade bir tasarım hakim. Ahşap ve metal görünümlü kapmalar çift renkli plastik kullanımıyla birleşince ferah bir yaşam hacmi elde edilmiş. İki ve üçüncü koltuk sıraları katlanabilen modelin içerisinde 16 adet bardaklık bulunuyor.


Kaputu altında insanı pek de heyecanlandırmayan bir motor görev yapan Xpander'ın 1.5 litre hacimli motoru 105 beygir gücünde. 5 ileri vitesli manuel şanzımana sahip olan araç opsiyonel olarak 4 ileri vitesli otomatik şanzımanla da alınabiliyor.

7 yorum:

  1. mitsubishi artık avrupada ve ülkemizde yok gibi.sedan arabalarda hiç yok .sadece suv ve pikapta varlar ki zaten güçlü oldukları alandı.lancer evo, galant, eclipse modelleri olan firma buralara geldi.Rebault-nissan artık mitsubishi avrupa pazarında eskisi gibi konumlandırmayacak galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa süre içinde bir değişiklik olmayacak gibi görünüyor.

      Sil
  2. 4 ileri otomatik biraz çağının ötesinde olmamış mı :D

    YanıtlaSil
  3. Asyanın tipik taksi aracı. Mpi motoruyla lpg cng de kaldırır. Toyotanın da böyle versoları satılıyor tayland endonezya malezyada.

    YanıtlaSil
  4. Juke'un yunan asıllı kuzeni

    YanıtlaSil
  5. Bu tür araçların Türkiye'ye gelmesini umuyorum. Cip alıp 7 kişi seyahat etmek veya bir ticari araç alıp bu seyahati gerçekleştirmek yerine gerçekten bu iş için üretilen MPV'leri tercih etmeyi daha makul ve mantıklı buluyorum. Xpander Lpg montajına uygun mpi motoru ve çağın gerisinde kalsa da ölmez 4 ileri oto şanzımanı ile sağ seritten geze geze gitmeyi sevenleri oldukça mutlu edecektir.

    YanıtlaSil