12 Eylül 2017 Salı

Renault Mégane R.S.


Renault'dan beklenen haber sonunda geldi. Markanın en sportif modellerinden Mégane R.S.'in yeni nesil örnekleri yüzünü gösterdi. Otomobil, artan gücüyle olduğu kadar opsiyonlar arasına katılan otomatik şanzımanla da dikkat çekiyor.

Dış görünüşü daha agresif hale gelen otomobilde daha sportif görünümlü bir ön tampon kullanılırken üç parçalı LED sis farları ve siyah renkli ön panjur altına eklenen R.S. logoları tanıdık detaylar. 18 veya 19 inç çaplı jantlarla alınabilen otomobilin yan aynaları da siyah renkli.


Önde 60, arkada 45 mm genişleyen gövdeye sahip olan Mégane R.S.'in ön çamurluklarının arkasına hava çıkışları eklenirken yan etekler aşağıya doğru genişlemiş. Arkada daha büyük bir spoiler ile birlikte agresif duruşlu tampon, büyük difüzör ve merkezi egzoz çıkışı bulunuyor.

İç mekanda da sportif detaylar göze çarpıyor. Yüksek yan destekli koltuklar, metal pedal seti, R.S. logolu, deri ve Alcantara kaplı direksiyon simidiyle kırmızı dikiş iplikleri bu detaylardan bazıları. EDC ile donatılan modellerde yer alan büyük vites değiştirme kulakçıkları da direksiyon kolonunda yer alıyor.


Kaputun altında Alpine A110'dan tanıdığımız turbo beslemeye sahip, 1.8 litre hacimli motor bulunuyor. 280 beygir güç, 390 Nm tork üretebilen ünite, 355 mm çaplı, Brembo armalı ön fren diskleri ve 4Control isimli yönlendirilebilir arka aksla alınıyor. Üstelik 5 sürüş modunun yanında 6 ileri vitesli, çift kavramalı şanzımanı seçenlere kalkış kontrol sistemi de hediye ediliyor. Manuel şanzıman isteyenlerse kollu bir el frenine kavuşyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder