21 Eylül 2017 Perşembe

Volvo XC40


Volvo'nun geçen yıl tanıttığı 40.1 konseptini hatırlayanlara pek de sürpriz olmayacak bir haberimiz var. Premium üreticinin en küçük SUV modeli XC40, farklı tarzı ve güçlü motor seçenekleriyle tanıtıldı.

Aracın tasarımında konseptin neredeyse aynen korunduğu görülebiliyor. Ön panjur ve farlar diğer XC modellerini hatırlatıyor olsa da farklı kaputu, çift renkli seçilebilen gövdesi, kalın C sütunu ve daha da uçuk tasarıma sahip stoplarıyla XC40 daha renkli bir görünüm sunuyor. 4.425 mm boya sahip olan otomobilin magaj hacmi 432 litre.


İç mekanda da durum farklı değil. Biraz daha sportif görünen direksiyon simidinin arkasında dijital gösterge paneli bulunduran aracın orta konsolu da neredeyse tamamen dokunmatik ekranla kaplı. Şık havalandırma ızgaraları da kardeşlerini hatırlatırken trim ve döşeme seçeneklerinin çok daha bol olacağı açıklandı.

Kaput altında da tanıdık üniteler var. Tamamı turbo beslemeli motorlardan 1.5 litre hacimlisi 156 beygir güç üretebilirken 2 litre hacimli versiyonun 190 ve 247 beygir güç üretebilen versiyonları bulunuyor. 2 litre hacimli Diesel motorlarsa 150 ve 190 beygir gücünde. Motor ve donanım seçeneğine göre önden veya dört tekerlekten çekiş standart olarak sunulmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder