7 Nisan 2017 Cuma

Honda Civic Si


Yeni nesil Honda Civic ailesi genişliyor. Kuzey Amerika'da uzun zamandır popüler olan Civic seçeneği Si, bu sefer Avrupa pazarına daha uygun bir motor seçeneğiyle satışa sunuluyor.


Dış görünüşünün büyük kısmını Civic RS ile paylaşan otomobilde siyah renkli ön panjur, agresif görünümlü ön ve arka tamponlar, 18 inç çaplı jantlar ve ek bir spoiler bulunuyor. Arka tamponun ortasında yer alan merkezi egzoz çıkışıysa tek parça. İki kapılı seçenekteyse daha büyük bir spoiler ve farklı bir arka tampon kullanılıyor.


İç mekan tasarımı da büyük oranda tanıdık olan Civic Si modellerinde metal pedal seti, karbon fiber görünümlü kaplamalar ve sabit kafalıklara sahip, Si logolu, yüksek yan desteklere sahip koltuklar bulunuyor.


Kaput altında tanıdık bir motor var. Turbo beslemeye sahip, 1.5 litre hacimli ünite 205 beygir güç, 260 Nm tork üretebiliyor. Bu motor gücünü ön aksa 6 ileri vitesli manuel şanzımanla aktarıyor.

Subaru Outback


Subaru'nun yükseltilmiş wagon modeli Outback gelişimini sürdürüyor. Otomobilin, 2017 New York otomobil fuarında sergilenecek olan versiyonları aynı motorları korusalar da geriye kalan hemen her yerde yenilik var.

Ailenin diğer yeni modellerinde olduğu gibi daraltılmış LED farlara sahip olan Outback'te aktif kapaklara sahip olan yeni bir ön panjur, elden geçirilmiş tampon ve yeni jantlar görev yaparken aynaların şekli de değiştirilmiş.


İç mekanda sunulan yenilikler arasında ön konsolda kullanılan daha kaliteli malzemeler, daha büyük dokunmatik ekrana sahip bilgi-eğlence sistemi ve yeni havalandırma sistemi kumandaları bulunan aracın ses izolasyonu da iyileştirilmiş.

Kaputu altında görev yapan motorlarda bir yenilik olmasa da otomobilin süspansiyon, fren ve direksiyon sistemleri daha yüksek konfor seviyesi için yeniden ayarlanmış. Ayrıca sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanda da (CVT) daha sessiz çalışmaya yönelik değişiklikler yapılmış.

5 Nisan 2017 Çarşamba

Peugeot 308 GTI by Peugeot Sport


İkinci nesil modelleri 2013 yılından beri bizlerle olan 308'in ilk olarak test ettiğim e-HDI motorlu versiyonu beğenimi kazandıktan sonra küçük hacimli benzinli motor ve tam otomatik şanzımanla donatılan seçeneği 1.2 EAT6, bir eksiği daha kapatmış oldu. Türkiye pazarında payı giderek artan Diesel motor ve otomatik şanzıman kombinasyonu da 308'de yer bulurken 1.6 litre hacimli motorun güçlenmesi iyi bir haberdi.

2015 yılına geldiğimizde GTI logosunu 308 modellerinde kullanmaya başlayan Peugeot, RCZ-R modellerinde olduğu gibi bu aracında da 1.6 litre hacimli bir motor kullanmaya devam etti. Avrupa'da 250 ve 270 beygir güç üretebilen iki versiyonu bulunan otomobilin düşük güçlü seçeneği Türkiye'ye ithal edilmiyor.

Mercedes-AMG GLC63 ve GLC63 Coupé


Mercedes, 2017 New York otomobil fuarında hem SUV hem de AMG ailesini genişletecek bir tanıtım yapacak. Alman markanın başarılı modellerinden GLC ve GLC Coupé, 8 silindirli AMG versiyonlarıyla dikkat çekecek.

Daha ilk bakışta gücünü gösterebilen ikilide Panemericana ön panjur, daha agresif börünüm sunan ön tampon, 19 inç çaplı jantlar, daha geniş yan etekler, difüzör, spoiler ve dörtlü egzoz çıkışları görev yapıyor. S uzantılı seçenekse 20 inç çaplı jantlarla geliyor.


Tahmin edileceği gibi süspansiyon, fren ve direksiyon sistemleri elden geçirilen araçların iç mekanlarında metal pedal seti, sportif yan desteklere sahip koltuklar, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, karbon fiber kaplamalar ve bol bol AMG logosu görülebiliyor.

Kaputların altında görev yapan çift turbo beslemeli, 4 litre hacimli V8 motor 476 beygir güç, 650 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 9 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanı standart donanımda sunan modellerin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4 saniye sürerken maksimum süratler 250 km/s'te sınırlı.


S armalı seçeneği sadece GLC63 Coupé'de sunan Mercedes-AMG, aynı motor ve yürüyen aksamı kullanan bu aracın 510 beygir güç, 700 Nm tork üretebildiğini söylüyor. Bu sayede aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 3.8 saniyeye iniyor.

Opel Insignia Country Tourer ve Buick Regal TourX


Yeni nesil Opel Insignia ailesi genişlemeye devam ediyor. Grand Sport ve Sports Tourer'ın ardından yoldan çıkmak isteyenlerin seçeneği olacak Country Tourer da model gamındaki yerini alıyor.


Sports Tourer'a göre 20 mm yükseltilen gövdesi ve standart olarak sunulan dört tekerlekten çekiş sistemiyle farklılaşan otomobilin dış görünüşünde yeni jantlar, yan etekler ve çamurluklarda kullanılan siyah renkli plastik korumalar ve tamponlara uygulanan siyah korumalar dışında bir değişiklik bulunmuyor.


İç mekanı da diğer Insignia modellerinkinden farklı olmayan aracın maksimum bagaj hacmi, bir önceki nesil modellere oranla 130 litre genişleyerek 1.665 litreye ulaşmış. Ayrıca arka koltuklarda  da 92 mm daha fazla diz mesafesi sunulmuş.


Motor seçenekleri henüz kesinleşmeyen otomobilin Kuzey Amerika'da satılacak olan ikizi Buick Regal TourX'te 2 litre hacimli, turbo beslemeli benzinli motorun kullanılacağı açıklandı. 250 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen ünite 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilmiş.

4 Nisan 2017 Salı

Seat Ateca FR


SUV model ailesini genişleten üreticiler arasına Seat da katıldı. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Ateca, sportif karakter isteyen müşteriler için yeni bir donanıma ve yeni motora kavuştu.

İspanyol markanın diğer FR paketli seçeneklerinde de görülen detaylara sahip olan otomobilin gövde altı korumalarında metalik gri renk kullanılırken çamurluk ve yan eteklerin gövde rengine boyanması gözlerden kaçmıyor. FR logoları ve 19 inç çaplı jantlar da donanımlar arasında.


İç mekanda kırmızı dikiş iplikleriyle birlikte FR logolu kapı eşikleri ve direksiyon simidi, siyah renkli konsol kaplamaları, metal pedal seti ve Alcantara koltuk döşemeleri standart olarak sunuluyor.

Kaputu altında 2 litre hacimli benzinli ve Diesel motor seçenekleri sunulacak olan aracın güç aralığıysa 150 ile 190 beygir arasında. Motora göre önden çekiş veya dört tekerlekten çekiş sistemi, 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli DSG standart olarak sunulacak.