20 Mayıs 2017 Cumartesi

Volkswagen Up! GTI


Volkswagen, gem Up! hem de GTI ailesini genişletmek istiyor gibi. Alman üreticinin en küçük modeli, seri üretime hazır bir konsept olarak GTI armasına kavuştu ve yakında rekabete atılmak istediğini gösterdi.

Parlak siyah renkli parçalar, 17 inç çaplı jantlar, yeni yan etekleri spoiler, kromajlı egzoz çıkışı ve 15 mm alçaltılmış gövdesiyle daha sportif bir suruşa sahip olan otomobilin ön panjurunda GTI logosu unutulmazken önde kırmızı kaliperleri de dikkat çekiyor.


İç mekanda farklı renk ve desende sunulan ön panel kaplaması, ekoseli döşemeler ve kırmızı süslemelere sahip vites topuzu gibi detaylar sunulurken direksiyon simidi de GTI logosunu sunuyor.

Kaputu altında görev yapan, 1 litre hacimli motor turbo besleme yardımıyla 115 beygir güç, 230 Nm tork üretebilen araç 0'dan 100 km/s sürate 8.8 saniyede ulaşırken maksimum sürati 200 km/s'in biraz altında kalıyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip olan konseptin ağırlığı 1 tonun altında.

19 Mayıs 2017 Cuma

Škoda Karoq


Volkswagen grubunun SUV saldırısı devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Çek üretici Škoda'nın tanıttığı Kodiaq modeliyle markanın tarihinde yeni bir sayfa açılırken şimdi de Yeti'nin yerine geçecek olan Karoq dikkat çekecek.

Köşeli hatları Seat Ateca ile Kodiaq'ın bir karışımı gibi duran otomobilin tipik Škoda ön panjuru LED farlara kadar uzarken ikiye bölünmüş far grubu kaslı görünümü destekliyor. Arka bölümde dik inen bagaj kapağı ve LED stoplar modern görünürken tampon bu kısımda siyah renkli bırakılmış.


İç mekanınında da Kodiaq izleri görülen Karoq'un tanıdık kumanda elemanları arasında dijital gösterge paneli ve yeni nesil bilgi-eğlence ekranı bulunurken orta konsolun alt kısmı, arkasında ek göz saklıyor. Ayrıca LED ambiyans aydınlatması da 10 farklı renkte seçilebiliyor.


521 litre hacimli bagajı, arka koltuk sırtlıkları katlanarak 1.630 litreye kadar genişleyebilen otomobilin opsiyonel donanımında sunulan üç parçalı arka koltuklar yerlerinden sökülebiliyor. Bu sayede hacim, kademeli olarak 1.810 litreye ulaşabiliyor.


Kaputu altında da tanıdık üniteler bulunduran Karoq'ta 1 ve 1.5 litre hacimli benzinli, 1.6 ve 2 litre hacimli turbo Diesel motorlar görev yapacak. Motor ve donanıma göre önden veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilecek araçlarda 6 ileri vitesli manuel veve ya 7 ileri vitesli DSG seçeneği sunulacak.