1 Haziran 2017 Perşembe

Peugeot 308


Aylar süren bekleyişin sonunda Peugeot, C segmentinde yer alan modeli 308'in makyajlı versiyonunun detaylarını resmen paylaştı. Görsel olarak çok değişmeyen aracın kaputu altında yenilikler mevcut.

Makyajı ön bölümde yoğunlaşan otomobil daha sert çizgilere sahip bir ön tamponla donatılmış. Dörtgen şekilli LED sis farları da bu bölüme eklenirken farklı jant seçenekleri ve iç tasarımları elden geçirilen haricinde dış mekanda bir yenilik bulunmuyor.


İç mekanında da tasarım anlamında bir yenilik sunmayan Peugeot, otomatik şanzımanlı modellerde artık 3008'de olduğu gibi kısa ve yolsuz bir vites kolu sunmaya başlamış. Ayrıca 180 beygir güç üretebilen Diesel motorla artık 8 ileri vitesli otomatik şanzıman sunuluyor.

130 beygir güç üretebilen 1.2 litre hacimli benzinli motorun yakıt tüketimi %4 aşağıya çekilirken 1.5 litre hacimli yeni turbo Diesel ünite de 130 beygir gücünde. Bu motorun da %6 daha az yakıt tükettiğini belirten Peugeot, 3008'in bütün elektronik güvenlik sistemlerini 308'de de sunmaya başladığını açıkladı.

Volkswagen Golf GTI First Decade Concept


Volkswagen'in her sene Wörthersee'de sergilediği ilgi çekici konseptlere bu yıl da bol katılım vardı. Firmanın stajyerlere hazırlattığı güçlü konseptlerden bu sene tanıtılanı bir hibrit.


Farklı gövde grafikleri ve 20 inç çaplı jantları haricinde Golf GTI Clubsport'tan çok da farklı görünmeyen otomobilin süspansiyon sistemi de alçaltılmış. İç mekanında mavi renkli süslemeler, deri ve Alcantara döşemeler dikkat çeken aracın arka koltukları iptal edilerek 1.690 Watt çıkış gücü sunan ses sistemine yer açılmış.


Kaputu altında GTI'ın 2 litre hacimli, turbo beslemeli motorunu barındıran otomobilin bu üniteden sağladığı güç 410 beygire yükselirken arka tekerlekler de 17 beygir gücünde bir elektrik motorla kontrol ediliyor. Bu sayede konsept, hem hibrit hem de dört tekerlekten çekişli oluyor.

Rolls-Royce Sweptail


İşte Rolls-Royce'un bu yıl Villa d'Este'de tanıttığı sürpriz. Sır gibi saklanan bu otomobil tanıdık temellere sahip olsa da görünümüyle güncel Rolls-Royce modellerinden ayrılmayı başarabiliyor.


Özel bir müşteri için tek örneği hazırlanan otomobilin tasarımında klasik otomobillerden ve pek de sürpriz olmayan bir şekilde lüks yatlardan esinlenilmiş. Rolls-Royce Phantom Coupe temelleri üzerine oturtulan aracın gövde panellerinin tamamı yeni.


Klasik ön panjurun çevresi bir çerçeveye alınmış gibi görünürken LED farlar, altlarındaki yuvarlak ünitelerle kontrast oluşturmuş. Çift parçalı cam tavanı, üçgen biçimli arka cama bağlanan otomobilin arka kısmında da U biçimli bir yapı izlenmiş.


İç mekanı da baştan yaratılan otomobil, temellerini paylaştığı aracın aksine iki kişilik. Bu da arka bölümde bagajlara bol bol yer kaldığı anlamına geliyor. Tabi LED ambiyans ışıklandırması, koyu renkli ahşap kaplama, metal süslemeler ve deriyle donatılmış bu bölüme bavul koymak istenirse...

Lotus Elise Cup 250


Lotus modelleri gelişmeye devam ediyor. Bugün de yeni bir Elise ile beraberiz. İngiliz markanın standart yol otomobilleriyle Race serisi araçları arasında konumlanan Cup 250, yenilenen özellikleriyle bizlerle.

Araca dışarıdan bakıldığında en büyük değişikliğin daha köşeli bir hava girişine sahip ön tampon olduğu görülebiliyor. Deflektörleri küçülen splitter ve yan eteklerle birlikte difüzör de kısalmış. Stop tasarımları değişirken karbon fiber spoiler aynen korunmuş.


İç mekanda genel olarak tasarım değişmese de vites kolu ve konsolu yeni. 884 kg gibi düşük bir ağırlığa sahip olan makyajlı modelin 225 km/s süratle ilerlerken ürettiği yere basma kuvveti 125 kg.

Kaputu altında yenilik olmayan otomobile güç veren 1.8 litre hacimli motor kompresör besleme yardımıyla 246 beygir güç, 250 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 4.3 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse 248 km/s.

BMW 8 Series Concept


Beklenen haber sonunda geldi. BMW'nin uzun süredir dirilteceğini duyurduğu 8 Serisi gelecek yıldan itibaren yollarda olacak. Bizleri bekletmek istemeyen BMW, otomobilin konseptini şimdiden hazır bulundurmayı seçmiş.


Öne doğru çıkıntı yapan sivri burun yapısında dev BMW böbrekleri dikkat çeken araçta laser LED farlar, geniş hava girişleri ve 21 inç çaplı jantlar kullanılmış. Yanda ince yapılı aynalar, gizlenmiş kapı kolları, şişkin arka çamurluklar ve ön çamurluğun arkasında yer alan geniş hava çıkışı dikkat çekiyor.


Arka bölümde de devam eden etkileyici tasarım yatık arka cam ve uç kısmı spoiler biçimi alan bagaj kapağıyla pekiştirilmiş. İnce uzun LED stoplar, bir çift dörtgen egzoz çıkışı ve kalın tamponun kenarlarına açılan hava çıkışları da hoş detaylar.


İç mekanı fütüsitik çizgilere sahip olan konseptte Alcantara direksiyon simidi, cam vites topuzu, karbon fiber kaplamalar, dijital gösterge paneli, büyük bir dokunmatik ekran ve kırmızı renkli vites değiştirme kulakçıkları bulunuyor. Kaput altında görev yapan motor açıklanmasa da büyük ihtimalle 7 Serisi'nde de görev yapan güçlü motorlardan biriyle karşı karşıyayız.