17 Ocak 2018 Çarşamba

Acura RDX


Detroit otomobil fuarının konseptleri arasında ilginç bir araç bulunuyor. Acura standında bulunan yeni RDX'in farklı yanıysa garip özelliklere sahip olması değil, ilk bakışta seri üretim bir model gibi görünmesi.


Güncel Acura modellerinin köşeli hatlarına sahip olan aracın aydınlatma grubu LED teknolojisini kullanırken büyük ön panjur ve agresif ön tampon sportif bir duruş sağlamış. Parantez biçimli stoplar ve büyük egzoz çıkışları da dinamizmi arkaya taşıyor. Aracın bir konsept olduğunu gösteren tek detaysa ince yapılı yan aynalar.


İç mekanda da Acura çizgilerini devam ettiren RDX'te analog gösterge tablosu kullanılması ilginç. Onun dışında kalan özelliklerse modern. Örneğin vitesler düğmeler yardımıyla seçilirken bilgi-eğlence ekranı dokunmatik bir panelden kumanda edilebiliyor. Farklı renklerde seçilebilen deri ve ahşap kaplama da kaliteli görünüyor.


Kaputu altında, A.B.D. için şaşırtıcı derecede küçük hacimli bir motor kullanılan otomobilin turbo beslemeye sahip ünitesi 2 litre hacimli. Bu ünite 10 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder