18 Ocak 2018 Perşembe

Land Rover Defender Works V8


Land Rover Defender, arazi araçları arasında yer alan efsane isimlerden bir tanesi. Durum böyle olunca yeni nesil örnekleri beklenirken eski kasanın özel üretim versiyonlarını da görmemiz doğal oluyor.

Dışarıdan bakıldığında klasik görünümünü koruduğu görülen aracın ön panjur ve çamurluk kaplamaları parlak siyaha boyanırken 18 inç çaplı jantları da yeni. Bu arada önde yer alan Defender yazısı, kapı kolları ve yakıt deposu kapağı alüminyumdan üretilmiş ve boyanmamış. Bu arada farlar da LED teknolojisine kavuşmuş.


İç mekanında da yapısal olarak bir yenilik olmayan bu Defender neredeyse her köşesinde deri döşeme sunarken Recaro markası taşıyan ön koltuklar ve klasik ekrana sahip bir navigasyon sistemi gözlerden kaçmıyor.

Kaputu altında 5 litre hacimli bir V8 saklayan araç 405 beygir güç, 517 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulurken 0'dan 100 km/s sürate ulaşmak 6 saniye bile sürmüyor.


Land Rover'ın 70. yaşını kutlamak için sadece 150 örneği üretilecek olan Defender Works V8'in başlangıç fiyatıysa 150.000 Sterlin. Üreticinin eski V8 modellerini anan araç iki farklı aks mesafesine sahip olarak satılacak ve isteyenler turbo Diesel motor opsiyonunu da seçebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder