18 Ocak 2018 Perşembe

Lexus LF-1 Limitless


Lexus, son yıllarda iddialı tasarımlara imza atan bir firma. Haliyle bu trend, markanın konseptlerinde de görülüyor. Bu yıl Detroit otomobil fuarına bu tür bir araçla katılan firma geleceğin lüks SUV modelini bizlere gösterdi.

Sert hatlara sahip burun kısmının büyük bölümü ön panjur ve dağınık olarak yerleştirilen far grubu tarafından kaplanan otomobilin uzun kaputu, şişkin çamurlukları ve 22 inç çaplı jantları sportif bir görünüm sunuyor. Yan aynaların yerini kameralar alırken yan etekler arkaya doğru deflektörlere dönüşüyor.


Çamurluklardan başlayan stopları bagaj kapağını boydan boya geçen konseptin kapı kolları gömülü tasarlanmış. Agresif duran arka tamponun altında bir difüzör bulunurken yatık bagaj kapağı camı ve ortadan bölünmüş spoiler ilginç detaylar arasında.

Dış mekanında kromaj kullanılmayan LF-1 Limitless'te çift parçalı panoramik cam tavan ve çerçevesiz kapı camları da görev yapıyor.


İç mekana geçildiğinde birçok noktada ince aydınlatma elemanları kullanıldığı dikkat çekerken üç kollu direksiyon simidinin arkasında dijital gösterge ve yan kameraların görüntülerini yansıtan ayna biçimli ekranlar görülebiliyor. Birçok dokunmatik yüzeye sahip olan otomobilin pedal seti de yere sabitlenmiş.

Dört adet tekli koltuğa sahip olan aracın bütün koltukları sabit kafalıklara sahip. Arka koltuk yolcuları için merkezi konsolda kumanda panelleri oluşturulurken ön koltuk sırtlıklarında dokunmatik ekranlar da bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder