7 Şubat 2018 Çarşamba

Ford Ranger Raptor


Ford'un Raptor ailesi genişliyor. Daha önce F-150 için geliştirilen ve arazide yüksek performanslı sürüşlere olanak tanıyan bu versiyon artık Ranger'da da bulunacak. Üstelik yepyeni bir motorla.

Büyük kardeşinde olduğu gibi daha agresif bir dırışa kavuşan araçta siyah renki tamponlar ve çamurluk korumaları yer alırken yeni ön panjur, yan aynalar, 17 inç çaplı jantlar da yan basamaklar da aynı renge boyanmış. Kaputu daha güçlü bir görünüme sahip olan Ranger Raptor'ın frenleri güçlendirilirken gövde altında ek korumaları bulunuyor.


İç mekanında büyük değişikler bulunmayan pick up, sırtlıklarında Raptor yazıları bulunan sportif koltuklar, mavi dikiş iplikleri ve daha kalın bir direksiyon simidi gibi detaylarla standart modellerden ayrılıyor.

Modelin bir farklılığı da kaputu altında. Güncel Ranger modellerinin tamamında kullanılandan daha küçük hacimli olan 2 litre hacimli Diesel motoru, çift turbo besleme yardımıyla 3.2 litre hacimli motordan daha fazla güç üretebiliyor. 214 beygir güç, 500 Nm tork üretebilen modelde dört tekerlekten çekiş sistemi ve 10 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor.

2 yorum:

  1. 2.0 motorla buraya gelirse rangerın tum modelleri sınıfının lideri olur. Bir bilgi var mi onur bey türkiyeye gelecek mi bu motorla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek gibi görünüyor. Raptor olmasa bile aynı motorun daha düşük güçlü seçenekleri geliyor olacak. Asıl ben Raptor'da 3 litre V6 Diesel bekliyordum ama olmadı ilginç şekilde.

      Sil