19 Mart 2018 Pazartesi

Volkswagen I.D. Vizzion


Cenevre'de Volkswagen standında sergilenen elektrikli otomobil konseptleri arasında eskilerin yanında bir de yeni model bulunuyordu. Bu aracın ismiyse I.D. Vizzion olarak belirlenmiş.

5.16 metre boya, 1.94 metre genişliğe, 1.5 metre yüksekliğe ve 3.09 metre aks mesafesine sahip olan otomobilde ince yapılı LED aydınlatmalar, kubbe şekilli cam alanları, gizli kapı kolları, 24 inç çaplı jantlar ve gövde etrafında, farklı noktalarda kendisini gösteren LED şerit dikkat çekiyor.


Arka kapıları geriye doğru açılan konseptin dört kişilik kabininde kalın bir halı kaplama dikkat çekerken 5. seviye otonomiye sahip olan araçta direksiyon simidi veya pedallar kullanılmıyor. Aynı sebeple yan aynalar da kullanılmamış.

Toplam 302 beygir güç üretebilen iki elektrik motoruna sahip olan I.D. Vizzion, 0'dan 100 km/s sürate 6.3 saniyede ulaşabilirken 5. seviye otonom araçların tamamı gibi maksimum sürati 180 km/s'te sınırlandırılacak. Temassız şarj özelliğine de sahip 111 kWh kapasiteli pillerse 664 km menzil sağlayabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder