19 Mayıs 2018 Cumartesi

Opel Corsa GSi


GSi ailesi yeniden genişlemeye başladı. Insignia GSi'ın ardından Corsa'nın da sportif versiyonu ürün gamındaki yerini aldı. Modelin sunduğu performans seviyesiyse önceden bizimle olan Corsa S ile aynı.

Önden bakıldığında OPC modelini andıran agresif bir tampon tasarımı bulunduğu görülebilen otomobilde 18 inç çaplı jantlar, kırmızı kaliperler, siyah yan aynalar, kromajlı egzoz çıkışı ve spoiler bulunuyor.


İç mekan fotoğrafları henüz paylaşılmamış olsa da araçta altı düzleştirilmiş direksiyon simidi, metal pedal seti, opsiyonel olarak alınabilen Recaro koltuklar ve deri döşeme bulunuyor. Aracın süspansiyon sistemi de Corsa OPC'den alınmış.

Kaputu altında, daha önce Corsa S'te de görev yapan turbo beslemeli, 1.4 litre hacimli ünite yatan otomobil 150 beygir güç, 220 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate ulaşmak 8.9 saniye sürerken maksimum sürat 207 km/s.

Uniti One


Son zamanlarda sayıları iyice artan elektrikli otomobil konseptlerine bir yenisi eklendi. Bu sefer Çin'den değil İsveç'ten gelen araç şehir içinde kullanım için tasarlandığından küçük boyutlara sahip.

Yuvarlak hatlı bir otomobil olan One'ın aerodinamik jantları ve iç mekandakilere geniş görüş açıları sağlayan kokpiti farklı görünümüne etki ederken LED farlar ve çift renkli gövde şık görünüyor.


İç mekanda iki kişi arka arkaya oturabiliyor. Ambiyans ışıklandırmasına sahip olan bölümde joystick gibi görünen bir direksiyon simidi ve bu parçanın üzerine eklenmiş bir tablet görülebiliyor.

22 kWh kapasiteli bataryalara sahip olan aracın menzili 300 km olarak açıklanıyor. Eve alınabilen hızlı şarj istasyonuyla 3 saat 10 dakikada şarj olabilen pilleri DC şarj istasyonlarında da doldurmak mümkün. Hatta bu şekilde araçtan 30 dakika şarjla 200 km menzil alınabiliyor.

Dacia Duster Fiskal


Son zamanlarda ticari araçların görünümü de özellikleri de değişiyor. Pick up modelleri her geçen gün daha lüks hale gelirken vanlar güçleniyor. Bazı araçlarsa doğrudan binekten ticariye çevriliyor.


İşte o araçlardan bir tanesi; Dacia Duster. Standart Duster modelleri artık ticari araca dönüştürülebiliyor. Bu sayede motor ve şanzıman gibi çekiş sistemi de korunabiliyor. Arka camları iptal edilen otomobillerin bagaj zeminleri de metal kaplamayla sunuluyor. Koltukların arkasına da bir separatör uygulanmış.


Dört tekerlekten çekişli Duster seçenekleri bu durumda 1.604 litre yükleme hacmi sunarken önden çekişli araçlarda hacim 1.636 litre olarak açıklanıyor. Dönüşüm maliyetiyse vergiler hariç 1.730 Euro.

Subaru XV 1.6i XTreme


Subaru'nun dört tekerlekten çekiş sistemi artık efsaneleşmiş bir donanım. Bunu farklı segmentlere uygulayan Japon üreticinin kompakt hatchback gövdeye sahip crossover modeli XV yeni modelleriyle Türkiye pazarına giriş yaptı. İşte bu otomobilin benzinli motor ve sürekli değişken oranlı otomatik şanzımana (CVT) sahip seçeneği.

17 Mayıs 2018 Perşembe

Fiat Egea Sedan 1.6 E-Torq Lounge Plus


Fiat'ın Türkiye'de ürettiği modellerden olan Egea, 2017 yılının en çok satan otomobili olmuştu. Aslında sunduğu özelliklere bakacak olursak durumun büyük bir sürpriz olmadığı söylenebilir. Bununla birlikte aracın gelişimi devam ediyor. 2018 model yılında ek donanım paketleri ve teknolojik özelliklere sahip olarak karşımıza çıkan Egea'nın otomatik şanzımana sahip benzinli seçeneğini inceledim.

Mercedes-Benz X 250 d 4MATIC Power


Pick Up araçlarda da silahlar çekildi. Son zamanlarda iyice artışta olan otomobil fiyatları nedeniyle alternatif arayışı içerisinde olan müşteriler bu tip ticari araçlara ilgi göstermeye başladı. Bu nedenle A.B.D ve Japonya merkezli üreticilerin ardından Avrupalı markalar da bu tip modeller üretmeye başladı. Segmente dahil olan ilk premium marka da Mercedes oldu. Bakalım Nissan Navara temelli X Serisi'nin ne gibi farklılıkları var.

Toyota RAV4 Hybrid Premium Plus Navi


Hibrit otomobillerin çeşitliliği artıyor. Bütün modellerinin hibrit seçeneğini sunmak gibi bir iddiası olan Toyota da tahmin edileceği gibi akımın öncülerinden bir tanesi. 2017 yılında gezegenin en çok satan SUV modeli olan RAV4'ü de çift motorlu hale getiren Japon üretici Türkiye'de artık bu modelin Diesel versiyonunu sunmadığından segment dahilinde az yakıt tüketimi arayan müşteriler de RAV4 Hybrid'e yöneliyor.

Nissan Pulsar 1.2 DIG-T N-TEC


Popüler bir segment olan C hatcback genel oalrak düşünüldüğünde bu grupta yer alan markalar arasında Nissan olmadığı düşünülebilir. Japon üreticinin Pulsar modeli sadece segmentte yer almakla kalmıyor hem iç mekan genişliği hem de fiyat konularında oldukça iddialı bir yerde bulunuyor. Hem benzinli hem de Diesel motor seçeneklerine sahip olan modelin 1.2 litre hacimli, benzinli versiyonunu incelemeye konuk ettim.

Opel Grandland X 1.6 D Excellence


Sürekli genişlmeekte olan C SUV segmentinde bir oyuncu da Opel'den geliyor. Aslında bu araç tanıdık. PSA grubunun bir üyesi haline gelen Alman marka, Grandland X isimli aracında Peugeot 3008 temelleri kullanıyor. 1.6 litre hacimli motorunu da Fransız markadan alan modelin tasarımıysa daha ağırbaşlı. Bakalım sunduğu özellikler kendisini rekabet içerisinde nereye yerleştirecek.

16 Mayıs 2018 Çarşamba

Mercedes-AMG GT S Roadster


Mercedes-AMG GT ailesi genişlemeye devam ediyor. İki yıl önce tanıtılan Roadster modellere eklenen yeni seçenek ürün gamının ortasına konumlanarak firmanın performans bekleyen müşterilerine sesleniyor.


Dış ve iç görünümüne bakıldığında kardeşleriyle aynı detayları gördüğümüz aracın model arması ve iç mekanda kullanılan trim renkleri dışında bir farklılığı bulunmuyor.


Kaput altında görev yapan çift turbo beslemeli, 4 litre hacimli V8 motoru da kardeşleriyle paylaşan otomobil 522 beygir güç, 670 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli DCT ile 0'dan 100 km/s sürate 3.8 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati de 309 km/s.