4 Aralık 2009 Cuma

Nissan Qashqai


Nissan, başarılı crossover modeli Qashqai'yi makyajladı. Ön kısımda yoğunlaşan makyaj sonrası aracın görünümü daha sportif olurken motor seçeneklerine daha cimri bir Diesel eklendi.

Ön kısmı tamamen yenilenen araçta yeni ön tampon, yenilenen farlar, yeni ön ızgara ve yeni motor kaputu görev yapmakta. Arka kısımda eski tasarımın pek değişmediğini görsek de stopların üst kısımlarının daha şeffaf, ambullerinin de LED olduğunu görüyoruz. İki yeni gövde rengi sunan yeni model için yeni tasarlanan 17 inç çaplı jantlar da sunulmakta.

Aracın içerisine geçerken bastığınız yeri aydınlatan ve kapı içerisinde bulunan lambalar, devir ve hız göstergeleri arasına alınmış yol bilgisayarı, konsol için sunulan yeni bir gri tonu ve çoğaltılmış eşya gözleri makyajın sonuçları.

Araca "Pure Drive 129g" adında bir versiyon ekleyen Nissan 106 beygir güç üretebilen 1.5 litre hacimli turbo Diesel motorun kilometre başına yaptığı CO2 salınımını 129 grama indirmeyi başarmış. Bu araçta aerodinamik iyileştirmeler, daha uzun şanzıman oranları ve sürtünme kuvveti düşük lastikler kullanılırken ön sis farları iptal edilmiş.

Sayılan değişikliklerin tamamı, 7 kişilik oturma kapasitesi sunan Qashqai +2 için de geçerli.

2 yorum: