27 Şubat 2011 Pazar

Koenigsegg Agera R


2011 Cenevre otomobil fuarının açılışına günler kala hiper otomobiller de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Pagani ve Lamborghini'nin bu tip araçlarını yakından görmek isteyen ziyaretçilere Koenigsegg'den bir sürpriz geliyor.

Bir yıl önce tanıtılan Agera'nın daha da sportif bir versiyonu olan Agera R görünüm olarak standart araçtan çok farklı olmasa da birkaç hoş ayrıntıya sahip. Örneğin tavanında bulunan ve bir roadster olan bu otomobilin üstüyle bütünleşik olan harici bagaj Agera R için özel olarak tasarlanmış. Bu parça istenmediği zaman tavan tamamen sökülürken düz tavan paneli araç içerisindeki yerinden alınıp buraya takılabiliyor.

4.7 litre hacimli bir motora sahip olan standart Agera'nın aksine çift turbo beslemeyle donatılmış v8 motoru 5 litre hacimli olan otomobil 940 beygir güç, 1.100 Nm tork üretebiliyor. 95 oktan benzinle elde edilen bu rakam size yetmiyorsa aracın E85 uyumlu olduğunu da hatırlatmalıyım. Agera R bu yakıtla 1.115 beygir güç ve 1.200 Nm tork üretebiliyor.

3 yorum:

  1. etanolle daha fazla güç elde edilebilen nadir araçlardan biriymiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tersine etanol daha yüksek enerji verebilen bir yakıt. Bu nedenle yarış araçlarında kullanılırdı zaten eskiden. Dolayısıyla Hem etanol hem benzinle çalışan araçlar genelde etanolle daha yüksek güç değerine ulaşır. Wikipedia'da aradaki güç farkına dikkat çekilmiş. Genelde %10'u geçmiyor ama Koenigsegg optimizasyonla daha iyi değerlere ulaşıyor.

      Sil
    2. aynen %20'lere ulaşabilen nadir araçlardan anlamında demek istemiştim

      Sil