5 Nisan 2012 Perşembe

Toyota Avalon


Ana pazar olarak A.B.D.'yi gören büyük sedanlar birer birer tanıtılıyor. 2012 New York otomobil fuarının beklenen otomobillerinden olan Avalon daha sportif bir görünüm ve daha zengin donanımıyla geliyor.

GT 86'dan esinlenmiş gibi duran sportif görünümlü ön tamponu LED gündüz farlarına sahip aydınlatma grubuyla uyumlu bir görünüm yakalarken bombeli kaput ve arkaya doğru bombeli olarak uzanan tavan coupé modellerin tasarımlarına göndermeler yapıyor.

Arka kısmına geçildiğinde ince yapılı stoplarında yine LED aydınlatma kullanıldığı görülen otomobilin çift egzoz çıkışı da dinamik bir görünüm yaratırken yeni jant seçeneklerinin şimdilik sadece 17 ve 18 inç çaplı olması boyu 5 metreyi aşan bir otomobil için pek de iyi bir haber değil.


İç mekan tasarımında da son yılların modasına uyan Toyota ön konsolu deriyle kaplarken havalandırma ızgaralarını ince yapılı tasarlamış. Direksiyon simidini ailenin daha küçük modelleriyle paylaşan Avalon'da geniş bir orta konsol ve buraya serpiştirilmiş küçük kumanda düğmeleri dikkat çekiyor. Ahşap ve krom kaplamaları da göze hoş gelen aracın ön koltuk ısıtma ve havalandırma fonksiyonlarının, vites kolu arkasına yerleştirilen dairesel kumandalarla yapılması şık bir dokunuş olmuş.

Motor seçenekleri hakkında henüz bilgi verilmeyen Avalon'un 2.4 ve 3.5 litre hacimli benzinli ünitelerle donatılması beklenenbilir. Tabii ki hibrit çılgınlığına da ayak uydurmak isteyecek olan Toyota küçük hacimli motora bir de elektrik motoru ekleyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder