20 Mayıs 2013 Pazartesi

BMW 5 Serisi

Güncel BMW gamında yer alan en şık araçlar arasında gösterilebilecek olan 5 Serisi makyajlandı. Dış görünüşte radikal yenilikler yapmayan firma gündelik yaşama uygunluğunu artırdığı ailenin motor seçeneklerinde de yenilikler yapmış.

Hafifçe genişletilmiş ön panjur, 3 Serisi'ne göndermeler yapan metal süslemeli ön tampon, iç tasarımı değişen aydınlatma grubu, yeni jant ve gövde rengi seçenekleri, LED sinyallere sahip yan aynalar gibi ufak tefek tasarım değişiklikleri sunan aileye Luxury ve Modern Line adında iki donanım seçeneği eklenmiş.

Arka tamponlarında da küçük rötuşlar bulunan otomobillerde daha bol kullanılan kromaj da dikkat çeken yenilikler arasında. 5 Serisi GT modellerinde daha kapsamlı bir makyaja yönelen BMW bu araçların stoplarını yeniden şekillendirirken bagaj bölümünde yaptığı değişikliklerle burada sunduğu hacmi 500 litreye ulaştırmış. Konu bagajdan açılmışken; Eskiden sadece bagaj kapağını açmak için kullanılan ayak hareketi artık kapağı kapatmak için de kullanılabilecek. Yeni tasarlanan tamponlar sayesinde bazı modellerin hava sürtünme katsayısında da düşüş kaydedilmiş.

İç mekanı ilk bakışta hiç değişikliğe uğramamış gibi görünen ailenin orta konsoluna yeni saklama bölümü eklenirken ek bardaklıklar ve ön koltuklar arasında yer alan bölmelerin sunduğu ek hacim günlük kullanımda yolcuların işine yarayacak gibi. Opsiyonel donanımlar arasına tamamı LED farlar, büyük ekranlara sahip arka eğlence sistemi, yenilenmiş ConnectedDrive ve farklı bir ambiyans ışıklandırması eklenen aracın kumanda düğmeleri çevresinde de daha çok kromaj kullanılması da seçkin görünümü daha da vurgulamış.


Kaputu altında büyük yenilikler bulunmayan makyajlı 5 Serisi'ne yeni eklenen giriş modeli 518d'de kullanılan 2 litre hacimli turbo Diesel ünite 143 beygir güç üretebilirken "M" eki taşımayan en güçlü model 550i'nin çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motoru artık 450 beygir gücünde. 518d için 4.5 litre/100 km gibi bir ortalama yakıt tüketim değeri açıklayan BMW, 520d modelinde de dört tekerlekten çekiş sistemi xDrive'ı sunmaya başladığını belirtti.

7 yorum:

  1. hem tasarım hem de mühendislik olarak 5serisi kadar iyi aracı makyajlamasalar da bişey değişmezdi

    YanıtlaSil
  2. Ufak rötuşlarla ele alınmış bir makyaj ama hala mükemmel. Mercedes ucube E Class'ı istediği kadar makyajlasın. Mercedes nasıl F segmentinde kralsa E Segmentinde de BMW kral.

    YanıtlaSil
  3. bugün yeni bir 525d xdrive aldım. az daha mı bekleseydim ki? ne zaman çıkacak pazara bilgisi olan var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknik olarak satışına başlandı bile. Avrupa fiyatları açıklandı ve elde bulunan makyajsız versiyonların tamamı satıldığında yeni yüze geçilecek. Bir aya kadar görmeye başlarız Türkiye'de de.

      Makyajsız kasaya biraz indirim yaptılarsa kayıp yok bence.

      Sil
    2. makyaj yapılacağını biliyordum takipte ediyordum ama 2014'te çıkar sanıyordum. indirim aldık almadık değil ama keşke seni daha önce okusaydım biraz daha beklerdim. neyse yapacak birşey yok.

      Sil
  4. 525d xdrive çok iyi ya

    YanıtlaSil
  5. 2 kedi gözü arasındaki krom Çin versiyonundan ithal mi? hoş görünmüyor zira

    YanıtlaSil