13 Ocak 2014 Pazartesi

Toyota FT-1


Toyota'nın konseptleri arasına yenileri eklenmeye devam ediyor. Bizleri bir kere daha sportif bir araçla karşılayan Japon üretici Supra'nın yeni modellerinin de sinyallerini vermeye başladı.

Formula 1'den alınan küçük detaylarla donatılan konsept genel olarak yuvarlak hatlara sahip. Sivri burun tasarımının yanlarında LED farlar ve daha aşağıda türbinleri açıkta bırakılan radyatörlerle büyük splitter dikkat çekiyor. Şeffaf bir bölüme sahip olan kaput sayesinde motoru dışarıdan görülebilen otomobilde tek bijonlu jantlar kullanılmış.


Çift bombeli bir tavan tasarımına sahip olan konseptin yan aynaları da ince yapılı. Kubbeye benzer bir yapıya bürünen yaşam alanı, yan eteklere eklenen deflektörler, seviyesi ayarlanabilen spoiler, geniş çamurluklar, dör bir yana serpilen hava giriş ve çıkışları, LED stoplar, siyaha boyanmış büyük egzoz çıkışları ve iddialı bir difüzör sportif duruşu pekiştiriyor.

İç mekana geçildiğinde bir konsept olduğu kolayca anlaşılabilen aracın koltukları yüksek yan desteklerle donatılırken dijital gösterge tablosunda görülebilen bazı veriler üst kısımda yer alan plastik yüzeye de yansıtılıyor. Karbon fiberle donatılan kokpitte üst kısmı dijital göstergelere sahip direksiyon simidi de yer alıyor.

Motor özellikleri henüz açıklanmayan konseptin benzinli bir üniteye sahip olduğu belirtilirken kaputun şeffaf kısmından görülebildiği kadarıyla motorun en az bir v8 olduğu söylenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder