20 Ağustos 2015 Perşembe

Mercedes-AMG C63 AMG Coupé


Mercedes'in geçtiğimiz hafta tanıttığı C Serisi Coupé modellerine en sportif seçenek eklendi. Alıştığımız üzere AMG tarafından hazırlanan otomobilin iki farklı güç çıkışı sunan alternatifi bulunuyor.

Tasarımında beklenen değişiklikler yapılan otomobilin geniş hava girişine sahip ön tamponu ve AMG logolu ön panjuru sportif detayların başlangıcı oluyor. Dinamik bir görünüm sunan kalın yan etekler, yan bölümleri makyajlanmış arka tampon ve dörtlü egzoz çıkışı gibi detaylara da sahip olan otomobilin S versiyonlarında 19 inç çaplı jantlar, karbon fiber yan aynalar ve ince yapılı spoiler gibi detaylar mevcut.


İç mekana adım atıldığında bir bölümü Alcantara kaplı direksiyon simidi ve AMG logoları haricinde otomobilin farklılığını işaret eden en büyük donanım sabit kafalıklı ve yüksek yan destek sunan ön koltuklar oluyor. Orta konsolda sunulan karbon fiber kaplama da sportif yapıyı pekiştirmiş.


Sedan ve station wagon kardeşinde olduğu gibi kaput altında yer alan çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli v8 motorun iki versiyonuna sahip olacak otomobilin giriş modelleri 470 beygir güç, 650 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli AMG SPEEDSHIFT MCT ile 0'dan 100 km/s sürate 4 saniyede ulaşılırken maksimum sürat 250 km/s'te sınırlandırılmış.


S versiyonda aynı motorun 510 beygir güç, 700 Nm tork üretebilen seçeneği mevcut. 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati yine 250 km/s'te sınırlanmış olsa da her iki aracın da ulaşabildiği maksimum sürat AMG sürüş paketiyle 290 km/s'ye yükseltilebiliyor.

2 yorum:

  1. niye bu almanlar ( bmw , mercedes , audi , vw ) güçlü otomobilleri hep 250 km/h ' de sınırlama koyarlar ? almanyada bildiğim kadarıyla çoğu otobanda hız sınırı yok ? iyide başka ülkere göre koymak zorundalarsa porsche ,ferrari,maserati, lamborghini , volvo ( polestar donanıma sahip ),ford (ford st versiyonları gibi ) hatta jaguar ( en azından jaguarın bazı modelleri ) bu kurala uymuyorlar ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Centilmenler antlaşması diyelim. Zaten sınırın nedeni de otobanlarda sınır olmaması. Bir şekilde yavaşlatmak lazım sınırsız yerleri. Onu da bu şekilde yapıyorlar.

      Sil