28 Temmuz 2017 Cuma

Rolls-Royce Phantom


Rolls-Royce her gün yeni bir otomobil tanıtan üreticilerden değil. Özellikle de konu amiral gemisine geldiğinde işler değişiyor. Bir süredir beklenen an sonunda geldi ve 8. nesil Phantom, markanın en lüks aracı konumuna oturdu.

İlk bakışta değişiklikler pek de göze batmıyor. Ana hatları çok da farklı olmayan araç biraz daha yumuşatılmış hatlara sahip. Ön panjuru daha büyüyen modelde bu parça ilk defa içeriye doğru alınarak daha "yumuşak" görünmesi sağlanmış.


22 inç çaplı jantlara sahip olan otomobilin farları laser LED teknolojisine sahipken stoplarda da LED kullanılmakta. Phantom'un yeni donanımlarından birisi de bütün kapıları, dışarıdan bir dokunuşla kapatmaya yarayan fonksiyon.

Toplam 130 kg izolasyon malzemesi kullanılan aracın iç mekanı, önceki nesil Phantom'dan %10 daha sessiz. Yaşam alanında da tasarım olarak çok değişiklik yokmuş gibi görünürken bilgi-eğlence sistemi yenilenmiş. Ayrıca bu bölümde sunulan ve "Galeri" olarak adlandırılan kısımda ünlü sanatçıların eserlerini sergileyecek bir alan yaratılmış.


Kaput altında yeni geliştirilen 6.75 litre hacimli bir V12 motor bulunuyor. Çift turbo beslemeye sahip olan ünite 571 beygir güç, 900 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman uydu verileri sayesinde virajlara yaklaşırken gerekli vitesi seçebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 5.3 saniyede ulaşabilen otomobilin

3 yorum:

  1. Muhakkak ki W140 kullandın. Bu aracı özetleyen cümle nedir?

    YanıtlaSil
  2. kelimeler yetersiz kalmış sanırım :D :D :D

    YanıtlaSil